Парламентарна комисия с Мая Манолова начело ще ревизира управлението на Борисов
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Април 2021 14:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Парламентарна комисия с Мая Манолова начело ще ревизира управлението на Борисов

/КРОСС/ С 214 гласа "за" Народното събрание реши да създаде парламентарна комисия по проверка за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 10 години.

Проектът на Мая Манолова и нейната група "Изправи се! Мутри вън!" претърпя няколко основни промени.

По предложение на Татяна Дончева (ИМВ) ведомствата, които ще бъдат проверени, не бяха изчерпателно изброени, а от дискусията стана ясно, че ще бъдат по избор на комисията.

По предложения на Йордан Цонев от ДПС думата "ревизия" беше заменена с "проверка" и бяха изключени частните пенсионни дружества.

По предложение на лидера на СДС Румен Христов и колегите му от групата на ГЕРБ-СДС предвиденият четиригодишен период беше заменен с проверка 10 г. назад.

За председател беше избрана Мая Манолова, всяка парламентарна група ще има по трима представители: Дани Каназирева, Тома Биков и Маноил Манев от ГЕРБ, Георги Георгиев, Иван Хиновски и Пламен Абровски от "Има такъв народ", проф. Румен Гечев, Явор Божанков и Пламен Милев от "БСП за България", Йордан Цонев, Сергей Кючуков и Адлен Шефкед от ДПС, Иван Димитров, Борислав Сандов и Калоян Янков от "Демократична България" и Драгомир Ошаков и Андрей Вълчев от "Изправи се! Мутри вън!".

Съставът на комисията беше приет анблок с 217 гласа "за" и един "въздържал се". Мая Манолова беше избрана за председател със 147 гласа "за" и един "въздържал се".