НС задължи премиера да се яви, Тошко Йорданов нарече Борисов Джипко Бибитков
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Април 2021 16:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НС задължи премиера да се яви, Тошко Йорданов нарече Борисов Джипко Бибитков

/КРОСС/ Парламентът задължи премиера Бойко Борисов да дойде на следващото заседание на Народното събрание на 21 април и лично да представи плана за възстановяване и устойчивост. Мая Манолова от ИМВ внесе проекта на решение, след като стана ясно, че министър-председателят е в отпуск и няма да дойде в парламента днес.

По този повод Тошко Йорданов от "Има такъв народ" направи изказване, с което взриви залата:

"Би трябвало тук да бъде премиерът в оставка Борисов, който е в отпуска. Аз с удоволствие бих си платил глобата за това, което ще кажа, или да получа забележка: "Страхливецът Борисов днес не дойде за пореден път. Шофьорчето Борисов днес не дойде, за пореден път! Джипко Бибитков днес не дойде в парламента! За пореден път!! Прекрасно е, че той е ваш лидер! Благодаря ви за това удоволствие".

Тома Биков от ГЕРБ се обърна към Йорданов с думите, че "Има такъв народ" са излъгали избирателите си и допълни:

"Първо, се радвам, че на господин Йорданов са му разрешили да се изкаже и днес и са свалили забраната. В границите на лакърдиите, които Вие сте свикнал да произвеждате на килограм, ще ви кажа обаче нещо, което не е лакърдия. Преди само няколко дни, буквално, вашата партия и вашият лидер твърдяха, че единствената ви кауза е да въведете мажоритарни избори в два тура. Днес това не било така. Ами вие излъгахте, бе колеги. И то излъгахте политически и вашата партия събра и подведе 500 000 български граждани с тази теза".