Тейлър Суифт подобри рекорд на "Бийтълс" в британската класация за албуми
Секция: Шоубизнес
17 Април 2021 18:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тейлър Суифт подобри рекорд на "Бийтълс" в британската класация за албуми

/КРОСС/ Презаписаният албум на Тейлър Суифт "Fearless" оглави британската класация и така тя подобри рекорд на "Бийтълс", съобщи на сайта си официалната компания, която следи продажбите и съставя чартовете.

Това е третият албум на американската певица, заел първото място за 259 дена (след "Folkore" на 31 юли и "Evermore" на 18 декември миналата година). Така се формира най-бързото натрупване на три албума начело на класацията в историята й.

Рекордът 54 години принадлежеше на "Бийтълс" с три албума начело на класацията за 364 дена през 1965 - 1966 година. Това са "Help!", "Rubber Soul" и "Revolver".

"Fearless (Taylor's Version)" е седмият албум на американската певица, оглавил британската класация. С продажби от 21 000 единици той подобри представянето на оригинала през 2008 г. Тейлър Суифт вече е трета сред дамите по брой албуми номер едно в британската класация. На първо място е Мадона с 12, следвана от Кайли Миноуг с осем.

Второто място в класацията заема певецът Джъстин Бийбър с албума "Justice", следван от певицата Дуа Липа с "Future Nostalgia".

Ариана Гранде е на четвърто място в британската класация за албуми с "Positions". Пети е Хари Стайлс с "Fine Line".

Британската класация на синглите оглавява "Montero (Call me by Your Name)" на Лил Нас Екс, следван от "Peaches" на Джъстин Бийбър в сътрудничество Даниъл Сизър и Гивион.