Честването на 30-годишнината на Юридическия факултет на УНСС
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Април 2021 09:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Честването на 30-годишнината на Юридическия факултет на УНСС

/КРОСС/През 2021 г. Юридическият факултет на УНСС отбелязва своята 30-годишнина. Първото събитие в тази чест е засаждането на 33 дръвчета в Южния парк за Деня на Българската конституция и професионален празник на юристите в България - 16 април, а и като препратка към международния ден на Земята - 22 април.

Омбудсманът на Република България Диана Ковачева заяви, че събитието инвестира в бъдещето и в младите хора. Доц. д-р Диана Ковачева, дългогодишен преподавател в УНСС, припомни познатата мъдрост, че ако мислиш 10 години напред, засаждаш дърво, ако мислиш 100 години напред - образоваш. Тя допълни, че УНСС изпълнява и двете.

На откриването на събитието ректорът проф. д-р Димитър Димитров припомни огромния авторитет, с който се ползва преподаването на право в УНСС - закономерен факт от изградения в годините качествен преподавателски екип, голяма част от който са практикуващи юристи. Тясната връзка с бизнеса и натрупването на практически умения чрез стажове са основно наше преимущество, допълни проф. Димитров.

Доц. д-р Захари Торманов, декан на Юридическия факултет каза, че юристите са хора, които са призвани да развиват и подобряват,както и че 30 години са малко, но са начало на зрялост.

години са възпитаниците - образовани и компетентни и успешно реализирани юристи. Той припомни, че още със създаването преди 100 години на Свободния университет за политически и стопански науки, предшественик на УНСС, голяма част от учредителите са били юристи. Тяхната цел е била да създадат висококвалифицирани кадри за държавната администрация и бизнеса, а нещата не са се променили и днес.
На събитието присъстваха още съдии, прокурори, адвокати - възпитаници на факултета.