Душана Здравкова: От първите заседания на НС се усети прочистване на въздуха
Секция: Интервюта
19 Април 2021 16:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Душана Здравкова: От първите заседания на НС се усети прочистване на въздуха

/КРОСС/ "От гражданите зависи дали това е краят на ерата Борисов, доколко имат търпимост към такъв тип управление", каза пред БНР Душана Здравкова, юрист, бивш председател на Окръжния съд във Варна и основател на Сдружение ГЕРБ, което по-късно прерасна в партия.

Според нея никой от ГЕРБ не си дава сметка какво се случва и даде пример с думите на лидера им Бойко Борисов, който каза, че другите сега "да си управляват" и, че ГЕРБ вече не са нужни:

"Напротив, нуждата от една политическа партия е и когато е в управление, и когато е в опозиция. ... Хората трябва да решат какво искат и на кого ще се доверят в своите очаквания".

По думите на Здравкова има големи очаквания от работата на комисията за проверка на управлението на Борисов, но това зависи от продължителността на 45-ото Народно събрание и дали ще има правителство, "което ще си постави амбициозни, но изпълними задачи".

"Вятърът на промяната задуха и от първите заседания на НС се усети прочистване на въздуха. Надявам се парламентът да се справи с всички тежки задачи", коментира тя.