Мая Манолова: Бихме подкрепили кабинет с участието на "Има такъв народ" и "Демократична България"
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Април 2021 16:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мая Манолова: Бихме подкрепили кабинет с участието на "Има такъв народ" и "Демократична България"

/КРОСС/ Вие сте последната парламентарна група в този график, но вашето пристъствие а тзи консултации е изключително важно във ваше лице една голяма част от бъгарите търсещи по-силна социална защита и справедливост намериха своето представителство в българския парламент. Вашият глас, мнение и експертиза са важни. Това заяви президентът Румен Радев по време на консултациите с парламентарната група на „Изправи се! Мутри Вън!" за съставяне на ново правителсто.

Вие вляхте в парламента нова енергия и страст, това е добре, защото дебатът трябва да се води там, където му е мястото - българският парламент. Разчитам и на вашия опит като народни представители, юристи с богат опит, така че търсим баланса, изтъкна президентът.

Приветстваме прозрачността, с която президнетската институция провежда процеса на консултации. Нашата парламентарна група е парламентарна група, респективно платформа, на обикновените хора, на гражданите. Изпратени сме в парламента да защитаваме техните интереси, заяви председателят на ПГ на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова.

Ние няма да подкрепяме правителство, излъчено от г-н Борисов и от ПП ГЕРБ, защото българският народ с вота си поиска промяна, а не за възпроизвеждане на статуквото. Бихме подкрепили кабинет с участието на партиите на протеста - "Има такъв народ" и "Демократична България", още повече, че и в предизборната кампания и първите ни съивместни действия в парламента имаме пълно разбирателство по отношение на необходимостта от извършване на дълбока съдебна реформа, промени в изборните правила и ясна подкрепа за българския бизнес.

Евентуалното връчване на третия мандат е слабо вероятно да бъде насочено към нашата парламентарна група. Третият мандат би бил възможност за осигуряване на взаимодействие на партиите на формациите на промяната. Ваша е оговорността на кого ще връчите третия мандат, заяви още тя.