Гърците ще посрещнат Великден с литургия до 21 ч., част от нея - в преддверието на църквите
Секция: СВЯТ
20 Април 2021 12:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гърците ще посрещнат Великден с литургия до 21 ч., част от нея - в преддверието на църквите

/КРОСС/ В Гърция бяха обявени промени в организацията на църковните служби по време на Великденските празници заради спазването на вечерния час.

Много от ограничителните мерки в страната продължават да са в сила. Заведенията остават затворени. Магазините работят с ограничен брой клиенти.

Вечерната литургия по време на Страстната седмица и на Великден ще приключи до 21.00 часа, за да се спази вечерния час. Позволиха до 50 души присъстващи на литургия в катедралните храмове, като задължително тестват за коронавирус всички духовници.

Част от литургията ще се извършва в преддверието на църквите, за да могат вярващите да останат навън и да се спазва необходимата дистанция. Маските са задължителни навсякъде.

Категорично няма да отпадне забраната за напускане на района по местоживеене, съобщиха от съвета за контрол на коронавируса в южната ни съседка. Така гърците няма да пътуват за празниците в провинцията.

Ресторанти, таверни и кафенета остават затворени поне до 5 май.

От вчера отпадна задължителната карантина за влизащите в Гърция, но все още няма засилен трафик от туристи през граничните пунктове с България -"Кулата - Промахон" и "Маказа".