Българският младежки Червен кръст стартира Национална кампания #УмножиДоброто
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Април 2021 12:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българският младежки Червен кръст стартира Национална кампания #УмножиДоброто

/КРОСС/ Българският младежки Червен кръст (БМЧК) стартира Национална кампания #УмножиДоброто по повод Деня на Земята и във връзка с отбелязване на 100-годишнината на младежката организация. Кампанията ще се проведе в рамките на четири дни, от 22.04 до 25.04.2021 г., като в този период в цялата страна ще бъдат засети 100 дръвчета от доброволци, служители и приятели на организацията.

Целта на кампанията е да насочим вниманието на обществото към темите екология и климатични промени и също така да призовем хората да организират и провеждат повече кампании и дейности за опазване на околната среда.

Като част от Национална кампания #УмножиДоброто ще бъдат реализирани серия активности на територията на всички 28 областни организации на Българския Червен кръст, сред които и отразяване на дейностите в социалните мрежи. Името на кампанията #УмножиДоброто е избрано неслучайно и цели да провокира хората чрез доброволчество и благотворителност да потърсят повече начини да участват в дейности за подобряване на благосъстоянието на децата и младите хора и обществото в цялост. Всички дръвчета, които ще бъдат засети, са дарени от Гората.бг.

Уважаеми колеги, каним Ви на 22 април 2021 г. (четвъртък) от 10:30 ч. в Националния учебно-логистичен център на БЧК в с. Лозен, където ще се даде старт на Националната кампания и ще бъдат засети 30 дръвчета от доброволци, служители и деца от детски градини. Цялото събитие ще се проведе на открито и при спазване на епидемичните мерки