Борисов към кандидатите за министри: Слушате ме, не защото съм по-силен физически, а защото съм мъдър
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Април 2021 12:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов към кандидатите за министри: Слушате ме, не защото съм по-силен физически, а защото съм мъдър

/КРОСС/ Ще спра да куцукам, ще си почина и когато се мобилизирам, когато се види какво могат другите, аз ще се върна. Като какъв няма никакво значение. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, след като обяви състава на кабинета, който коалицията ГЕБР-СДС предлага.

"И сега вие сте кандидати за премиери, министри, вицепремиери, но ме слушате. Не защото съм по-силен физически, а защото съм доказал мъдростта си през тези години. Иначе Любо (Любен Дилов-син) нямаше да седне до мен. Ние от няколко години по един в месеца сядаме и си говорил по интелектуални теми, защото за мен той е един от най-добрите съвременни писатели. Той вика: "Ако другите знаят колко си умен и колко неща знаеш, те не са в час", каза още Борисов.

"Те и за "Винету" говорят, но тя не е една книга, те са два тома. Те това също не знаят. И както сега децата обичат Спайдърмен, по наше време тези книги и филми бяха", добави той.

В края на срещата Борисов призна, че заради травмата на крака разбира Слави Трифонов. "Не е лесна тая работа, но това не го прави по-слаб. Аз го обичам тоя човек и е доказал 30 години, че е номер 1 в каквото и да било", каза премиерът в оставка.

По-късно Борисов от болнична стая, където разговаря с няколко пациентки. "Оня ден ми казаха не ходи да риташ топка, ама то акъл не расте, обясни Борисов пред жените.