Отпадни води застрашават плажа на Обзор
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Април 2021 10:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отпадни води застрашават плажа на Обзор

/КРОСС/ Сигнал за отпадни води в южната част на Обзор. Авторът му обяснява, че канализацията на няколко почивни бази и хотели минава под крайбрежната алея на града, която в момента е разрушена от морето и фекалните води се изливат на плажа. Според подалия сигнала общините Обзор и Несебър си "прехвърлят топката" от години. Пътят към плажа „Обзор - Юг" е разрушен, има паднал бетон и стърчащи жлеза в следствие на бурите през зимата.

Притесненията ни са, че спуканият колектор за отпадните води ще допринесе до много неприятни изживявания за туристите на града, но и проблеми с хигиената, разказа хотелиерът Ивайло Каснаков. Според него, ако близките хотели се напълнят дори на 20%, всички отпадни води ще се излеят на плажа. По думите на концесионера на плажа Сергей Иванов проблемът е от 2 г. и никой не ремонтира алеята.

Докато парите от данъци на жителите на града влизат в община Несебър, тя трябва да се ангажира с проблемите на Обзор, заяви Христо Янев, кмет на община Обзор.

Представител на община Несебър не прие поканата на екипа на bTV, но късно снощи на сайта на общината е публикувано съобщение, което гласи, че в момента тя е в процес на подготовка на процедура по избор на изпълнител на аварийния ремонт.