До 30 участници ще могат да се включат в групов видео разговор във Viber
Секция: Технологии
21 Април 2021 11:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
До 30 участници ще могат да се включат в групов видео разговор във Viber

Продуктът е от полза за комуникация между студентски групи и училищни класове, работни екипи, семейство и приятели

/КРОСС/ Водено от желанието заподкрепа на местните общности и разнообразни групи от потребители, водещото приложение за съобщения и комуникация в България, Viber обяви, че ще разшири капацитета си за групови видео разговори до 30 участници в едно обаждане в световен мащаб.

В ерата на новото нормално и последователните вълни на противоепидемични мерки, въведени в цяла Европа, разширяването на капацитета на групови видео разговори до 30 участници е идеалното решение за провеждането на дистанционни срещи по различни поводи.

„Viber е най-популярното приложение за комуникация в България и ние непрекъснато работим по различни подобрения на платформата си, за да можем да бъдем възможно най-полезни за българските потребители във всички ежедневни ситуации. Вярваме, че с постепенно разширяване на капацитета ни за видео разговори, повече хора ще могат да останат свързани и да продължат да си взаимодействат още по-продуктивно онлайн", споделя Атанас Райков - старши директор на Rakuten Viber за Европа, Близкия изток и Северна Африка

По-удобна функция за учители и ученици:

В България 60% от участниците в доброволна анкета казват, че са използвали Viber за свързани с образованието цели през тази учебна година. 53% отговорят, че намират груповите видео разговори като подходящ инструмент за управление на дистанционно обучение. Подобрението на функционалността я прави достъпна и подходяща за провеждането на класни и извънкласни дейности, курсове и обучения от различно естество.

Улеснение за бизнеса:

Благодарение на новия изглед, (grid view), както за десктоп, така и на мобилни платформи, потребителите могат лесно да провеждат и своите бизнес срещи и разговори в удобна онлайн среда - на добре познатата им платформа за комуникация.

Семейството и приятелите са още по-близо:

С новата функция, вече е възможно онлайн събирането на повече членове на семейството или приятели в един разговор. С настъпващите пролетни месеци и предстоящите празници, Viber помага на хората да останат свързани помежду си, въпреки настоящата ситуация.

За да започне групово видео обаждане, потребителят просто трябва да натисне бутона „видео" в горната част на екрана или да добави още участници към текущо видео обаждане. Може да се обади и директно на вече съществуваща група и да изберете кои участници да се присъединят.

Капацитетът за групови видео разговори ще бъде разширен допълнително през следващите месеци.