Мика Зайкова: Да фалираш държавата, за да бъдеш на власт, е позор
Секция: Анализи
22 Април 2021 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мика Зайкова: Да фалираш държавата, за да бъдеш на власт, е позор

Толкова сме затънали, а някои хора, за да запазят властта си, мислят, че като изгърмят държавната хазна и оставят без стотинка следващото правителство, което и да е то, ще се върнат на бял кон. Няма да стане.

/КРОСС/ Толкова сме затънали, а някои хора, за да запазят властта си, мислят, че като изгърмят държавната хазна и оставят без стотинка следващото правителство, което и да е то, ще се върнат на бял кон. Няма да стане. Това заявява депутатката от ”Има накъв народ” Мика Зайкова.
 
Наистина съм изключително притеснена. Само за едно тримесечие има дефицит 1 млрд. 650 млн. Ананиев си взе чантичката и просто избяга от залата в парламента. Така или иначе, ще бъде принуден да докладва. Той твърди, че фискалният резерв е 7,9 млрд. лева. Това са парите на Европейския съюз за авансовите плащания. Те не са направили плащания, спрели са на много държавни предприятия заплатите – за да може да има някакви парета във фискателния резерв. Притеснявам се за Сребърния фонд, който гарантира устойчивостта на държавната пенсионна система, обяснява добрата орисница в интервю пред Кмета.бг.

Притеснявам се да не стане „Дянков 2”, който национализира резерва на здравната каса и не го върна. Ако се случи същото и със Сребърния фонд, какво правим с пенсиите? Иска да изсипе целия народ пред парламента. Да фалираш държавата, за да бъдеш на власт, е позор!

  Източник: frognews