Нова жп спирка е изградена в Горна баня
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Април 2021 16:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нова жп спирка е изградена в Горна баня

/КРОСС/ С пускането от 24 април (събота) на продължението на метролиния №3 до Горна баня в експлоатация влиза и новоизградената жп спирка Горна баня, на която по постигната договореност между БДЖ, ДП НКЖИ, Столична Община и „Метрополитен" ЕАД, ще спират всички влакове пътуващи по направлението между София и Перник. По този начин ще бъде създадена удобна връзка между влак и метро за пътуващите от цяла Югозападна България (регионите Петрич, Благоевград, Дупница, Кюстендил, Радомир и Перник).

Директната връзка на влаковете с метрото на жп спирка Горна баня значително ще облекчи трафика в централните райони на София и е удобна възможност за клиентите на БДЖ за директен превоз към всички възлови точки на столицата с изградената мрежа на „Метрополитен" ЕАД.

Това ще бъде и още една възможност за пътуване на всекидневно придвижващите се до работните си места от по-малките населени места, чрез която се цели привличането на повече клиенти към използването на екологосъобразния железопътен транспорт и намаляване отделянето на вредни емисии в големите градове.

За улеснение на своите клиенти БДЖ подготвя и отварянето на билетна каса на новата жп спирка, както и ще бъдат поставени машини за продажба на билети за влак в станцията на метрото.