„ART Детектив“ – новият подкаст на БНТ
Секция: КУЛТУРА
24 Април 2021 14:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„ART Детектив“ – новият подкаст на БНТ

/КРОСС/ Българската национална телевизия стартира нов подкаст, посветен на изкуството и културата. „ART Детектив" ще излиза онлайн всеки петък. Ще е достъпен за слушане в официалните подкаст канали на БНТ, но и за гледане в You Tube канала на обществената медия. Всяка седмица, водещата Симона Кръстева и гостите ѝ ще говорят за съвременна култура, поезия, музика, архитектура, визуални изкуства и ролите, които те играят в нашето общество. От актуални новини и вътрешни прозрения, до изложби и събития по целия свят, с помощта на специални гости, „ART Детектив" подбира големите истории на света.

В първия епизод на „ART Детектив" се говори за изкуството на сцена и колко дълъг е пътя към Холивуд. Гостува един от най-успелите български актьори зад граница, който е не само звезда от малкия и голям екран, но и откривател на таланти. Върнал се тук, защото смята, че в България се живее доста добре. В деня на премиерата на филма „Сянка и кост", Юлиан Костов говори за ролята си в новия сериал на Нетфликс, както и за приятелството си с Мария Бакалова. Споделя за спадовете и възходите, през които всеки актьор преминава, както и за препятствията и несигурността, които той е имал докато стигне до червения килим.

Водещата Симона Кръстева е живяла и работила в Лондон и Париж. Специализирала е в областта на медии, изкуство и мода, а преди пет месеца се връща в България. Завършила е медии и дигитални комуникации в Regents University London и е стажувала в BBC Аrt and Culture. Има специализация по модерно изкуство в Christie's London и е изучила основите за декоративно изкуство в Sotheby's New York. Работила е за дигитални медии и като дизайнер на концепции за големи издатели на списания, галерии и аукционни къщи и е участва и в благотворителни каузи в UNICEF и Women for Women UK.

 

Слушайте епизод 1 на „ART Детектив" с Юлиян Костов ТУК
https://soundcloud.com/user-560261172/sets/zdjlnzlhcuts?fbclid=IwAR1Xt_J8IwFV5U6VWYkt0TLC2dHWS6yMjsgAtteUPdMiIgOZ4yaWaBrn3QE

Гледайте епизод 1 на „ART Детектив" с Юлиян Костов ТУК
https://www.youtube.com/watch?v=h4eDIS9K6sU&list=PLGCzxbT2dltyNgwP1iVUb_8uAPTySCMR7&index=3