/КРОСС/ Френски шеф-готвачи с по няколко Мишлен звезди намериха начин да упражняват професията си, въпреки затворените заведения.
На пръв поглед това е камион като всички останали в Марсилия.Но вътре се крие кухня на шеф с три звезди.След като ресторантът му е бил затворен, Александър Мазиа купува фургона и започва да предлага храна пет пъти на ден.Руло, хляб , сосове - всичко е домашно приготвено.
Цените в менюто са между 22 и 35 евро. Относително високи за улична храна, но пък привличат над 100 клиента всеки ден.
Ястията се приготвят в кухнята на ресторанта на няколко метра от фургона.Благодарение на него шеф готвачът е запазил своите 17 служители.
"Моята роля е да задържа екипа над водата, психологически и физически, трябва да запазим ритъма за бъдеще", казва Александър Мазиа, който ешеф готвач в Марсилия.
Дори и сервирана в камион високите стандарти на храната не се изоставят. А друга мотивация на Мазиа е да запази връзката си с доставчиците. Той не е единственият звезден шеф , излязъл на фургон. Колегата му Кристоф льо Фюр е направил същото в Бретан.Неговата средна цена за ястие е 15 евро. Не можем да си позволим 40 евро, идеята е различна клиентела да опитва това , което правим, обяснява льо Фюр. Във времена на пандемия, двамата с Мазиа очевидно са убедителни.
Дори и сервирана в камион високите стандарти на храната не се изоставят. А друга мотивация на Мазиа е да запази връзката си с доставчиците. Той не е единственият звезден шеф, излязъл на фургон.
Колегата му Кристоф льо Фюр е направил същото в Бретан. Неговата средна цена за ястие е 15 евро. Не можем да си позволим 40 евро, идеята е различна клиентела да опитва това, което правим, обяснава льо Фюр. Във времена на пандемия, двамата с Мазиа очевидно са убедителни.