Туристическият бранш обсъждa с Бойко Борисов проблемите в сектора
Секция: Туризъм
27 Април 2021 08:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Туристическият бранш обсъждa с Бойко Борисов проблемите в сектора

/КРОСС/ Представители на най-големите туристически сдружения и туроператори в страната ще се срещнат с премиера в оставка Бойко Борисов. Ще се обсъждат проблеми свързани с предстоящия летен сезон.

Срещата е планирана за 8 часа тази сутрин. В нея ще участват Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българската асоциация на собствениците в туризма и други представители на туристическия бранш.

Хотелиерът и председател на Асоциацията на собствениците в туризма Георги Николчев обясни:

"Там ще бъдат поставени голяма част от въпросите, които са проблематични за това лято - като влизане на чуждестранните туристи, отваряне на руския пазар към нас, тъй като Турция в момента затваря пазара, тъй като имат много висок процент заразени и ние трябва да поемем този поток и това може да спаси донякъде българския туризъм".

И този сезон близо 70 на 100 от хотелите в най-големия курортен комплекс по българското Черноморие - „Слънчев бряг", няма да отворят, заяви Николчев.

Причината е, че големите хотели не могат да работят, ако няма яснота какви чуждестранни туристи ще пристигнат на почивка в страната ни, заяви той.