Слаб интерес на туристите към Великден в Гърция
Секция: Туризъм
27 Април 2021 16:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слаб интерес на туристите към Великден в Гърция

/КРОСС/ Слаб е интересът на туристите тази година към Великден в Гърция. Границите са отворени,но ограничителните мерки не дават възможност за празнуване, както в минали години. На границата се изисква сертификат за ваксиниране,

което все още малко туристи притежават. Отрицателен ПСР тест и задължителната адресна регистрация. За деца над 5 годишна възраст също се изисква отрицателен тест.

Още щом преминете границата започват ограниченията. Имате право да пътувате само до посочения в регистрацията адрес, но не може да напускате района. Например имате резервация за хотел на Халкидики. При проверка от полицията ще ви пуснат да преминете през Солун до Халкидики, но щом се настаните нямате право да напускате област Халкидики до завръщане обратно.За плаж още времето не позволява,но може да се разхождате по брега на морето.Всички заведения са затворени.Храна само в хотела.

Вече работят магазините за нехранителни стоки,но с право за пазаруване в тях само за три часа на ден.

Ако на Великден сте в Гърция трябва да знаете,че има ограничения и за посещение на църквите.Влизане само с двойна маска и малък брой хора на литургия вътре в храма.Но може да останете в двора на църквата и да слушате литургията.Всичко това до 21 часа ,когато влиза в сила вечерният час.Той е до 5 часа сутринта.И на празниците.

И понеже е много сложна тази диаграма с мерките,кое е позволено и кое - не,в хотела ще ви дадат точна информация.Ако пък сте на гости при приятели - те най-добре ще ви предпазат,за да не нарушите някоя забрана и да ви глобят с 300 евро.В това отношение полицаите не правят компромис.

Маски са задължителни навсякъде,дори и навън.В колите е позволено да пътуват не повече от двама пътници и шофьора.Ако са едно семейство може и повече хора.

В тези дни повече туристически групи пристигат по островите, където време то е топло и почиват по този начин с ограничения и на дистанция при доста ниски цени.