ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги връчи на Каскада ООД удостоверение за доставка на зелена енергия
Секция: ИКОНОМИКА
28 Април 2021 10:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги връчи на Каскада ООД удостоверение за доставка на зелена енергия

/КРОСС/ ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги издаде удостоверение за снабдяване със зелена енергия на своя дългогодишен клиент Каскада ООД. Общото количество енергия, произведена от ВЕИ, което ще бъде доставено на високотехнологичната компания, е над 700 хил. кВч. Специалният сертификат беше връчен на г-жа Радостина Николова и г-жа Иванка Недева, управители на Каскада ООД, от г-н Богомил Недевски, началник отдел Продажби на ключови клиенти в енергийното дружество.

Каскада ООД е най-голямата българска компания, предлагаща пълна гама от решения и обслужване на качествено високо ниво в областта на търговия и рециклиране на полимери, международен и вътрешен транспорт и спедиция. Компанията разполага с производствена и складови бази в Пловдив и Бургас, и със своя 24-годишен опит се нарежда сред лидерите в страната, с постоянно увеличаващ се пазарен дял. Дейностите на Каскада са сертифицирани по ISO, като компанията притежава сертификати Система за опазване на околната среда и Система за управление на енергетиката. „Осъзнавайки своята отговорност да развиваме не просто успешен, но и социално отговорен бизнес с грижа за защита на природните ресурси, нашата компания има възприета политика по управление на околната среда", споделя г-жа Николова, един от управителите на Каскада ООД. „Сред водещите ни принципи в това направление са ефективен контрол върху аспектите на околната среда, намаляване до минимум и по възможност предотвратяване на замърсяването ѝ, стремеж към икономично потребление на природните ресурси, разделно събиране на производствени и битови отпадъци и предаването им за рециклиране. Решението да изберем за осъществяването на своята дейност енергия, произведена по екологичен начин, е естествено продължение на нашата целенасочена политика към опазване и грижа за заобикалящия ни свят. Радваме се, че в лицето на нашия доставчик на електроенергия, ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги, срещаме доверен партньор в реализацията на нашата „зелена идея" и с тяхно съдействие ще допринесем за едно екологично чисто производство в нашата страна", допълва г-жа Николова.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги насърчава производството и търговията с електроенергия, генерирана по екологичен начин. От няколко години компанията издава Удостоверения за зелена енергия в уверение на това, че продадената електрическа енергия е произведена изцяло от възобновяеми източници. Документът се базира на Гаранции за произход, издадени от Агенция за устойчиво енергийно развитие, които са собственост на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги.