Днес е Световният ден на танца
Секция: КУЛТУРА
29 Април 2021 14:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Днес е Световният ден на танца

/КРОСС/ Отбелязван на 29 април всяка година, Международният ден на танца се празнува, за да насърчи хората по цял свят да танцуват повече и да ги образова за това какви ползи има танца върху човешкото здраве.

Танцът играе жизненоважна роля, за да ни поддържа във форма, здрави и активни. Този ден се отбелязва с няколко танцови събития, които се провеждат по целия свят. За първи път е създаден от Танцовия комитет на Международния театрален институт ITI, основният партньор за сценичните изкуства на ЮНЕСКО. Този ден признава важността на танца и се опитва да го интегрира в нашето ежедневие. Ето няколко начина, с които танцът подобрява физическото и психическото ни здраве

Поддържа ви във форма

Танците могат да бъдат чудесен начин да поддържате форма и да тонизирате тялото си. Той е чудесен начин да подобрите мускулната си сила, издръжливост и костна маса. Той повишава издръжливостта и увеличава гъвкавостта. Преди всичко танците наистина помагат да се изгорят нежеланите калории. Смята се, че 30-минутна танцова тренировка изгаря между 200 и 300 калории.

Бори се със стреса

Освобождаващо е. За повечето хора танците са добър начин за премахване на стреса. Това е забавна дейност, която облекчава безпокойството и помага за борба със симптомите на депресия. Преместването на тялото ви под звука на музиката може да направи чудеса, то ви позволява да избягате и да се освободите.

Дава усещане за баланс и стабилност

Танцът включва движения във всички посоки. Това не само увеличава гъвкавостта, но и подобрява баланса. Танците изискват от вас да развиете чувство за ритъм. Това също е от решаващо значение за поддържането на баланса. Понякога ще танцувате с много бързи движения, като същевременно поддържате добра стойка. Така че танците ще ви помогнат да се стабилизирате и да получите по-добър контрол върху тялото си.

Подобрява паметта

Танците не са само движение, но са и отлична форма на умствени упражнения. Танците предизвикват мозъка ви да планира, организира, запомня стъпки и като цяло подобрява паметта и когнитивните умения. Танцът ви учи да се фокусирате както върху постоянната промяна на движението.