БСП-Бургас се включи в инициативата "Солидарен Великден"
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Април 2021 10:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БСП-Бургас се включи в инициативата "Солидарен Великден"

Козунаци ще бъдат раздадени на социално слаби и възрастни хора
 

/КРОСС/ За поредна година БСП продължава националната кампания "Солидарен Великден". По традиция в инициативата ще се включат всички структури на партията в страната, както и народните представители на левицата. 
„Отново призовавам към съпричастност в тези светли празници - към безработните, бедните, социално слабите, младите семейства и възрастните хора", коментира председателят на БСП Корнелия Нинова. В кампанията и през тази година инициативите ще са с два акцента - да се помогне на български производители, като се купят продукти родно производство и се дарят продукти за празниците на самотни хора, бедни семейства и домове за възрастни хора. 
Преди година, благодарение на „Солидарен Великден", хиляди социално слаби българи имаха своя достоен празник. Тогава кампанията стартира за пръв път, а след успешното й провеждане тя става ежегодна. Стотици бяха социалистите, които по време на Великденските празници дариха хранителни продукти, предпазни средства, дезинфектанти и PCR-тестове в цялата страна с пожелание за здраве и вяра.
Този път в Бургас, кварталите и комплексите в града и в околните села, на социално слаби и възрастни хора ще бъдат раздадени козунаци. Като помощници в благотворителната акция се включиха активисти на БСП и симпатизанти на партията.