Арх. Пламен Мирянов гостува в подкаста на БНТ „ART Детектив“
Секция: Шоубизнес
30 Април 2021 17:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Арх. Пламен Мирянов гостува в подкаста на БНТ „ART Детектив“

Симона Кръстева и гостът ѝ разговарят за архитектурата, връзката ѝ с околната среда, новостите в екологичното строителство и едно културно събитие-феномен - концерт в пещера

/КРОСС/ След интригуващото начало на новия подкаст на БНТ, посветен на изкуството и културата - „ART Детектив" с първи гост откривателя на Мария Бакалова - Юлиян Костов, този петък /30 април/, поредицата продължава с темата за архитектура, иновации и значението им за околната среда.

На Разпети Петък водещата Симона Кръстева разговаря с архитект Пламен Мирянов, който разказва за архитектурата и връзката ѝ с околната среда, както и за новостите в екологичното строителство. Динамичното интервю започва в парк „Врана", а пътешествието в разговора ще отведе водещата и госта ѝ и до катедралата „Света Неделя". Арх. Пламен Мирянов споделя и за предстоящия благотворителен концерт, който организира на 15 май на Божи мост. Културното събитие е посветено на Възкресение Христово и Празника на на българската азбука, просвета и култура на 24 май и ще бъде абсолютен феномен, защото никога до сега не се е правил концерт в пещера.

 

 

„ART Детектив" е достъпен за слушане в официалните подкаст канали на БНТ, но и за гледане в You Tube канала на обществената медия. Всеки петък, водещата Симона Кръстева и гостите ѝ говорят за съвременна култура, поезия, музика, архитектура, визуални изкуства и ролите, които те играят в нашето общество. От актуални новини и вътрешни прозрения, до изложби и събития по целия свят, с помощта на специални гости, „ART Детектив" подбира големите истории на света.

Визитка на водещата

Симона Кръстева е живяла и работила в Лондон и Париж. Специализирала е в областта на медии, изкуство и мода, а преди пет месеца се връща в България. Завършила е медии и дигитални комуникации в Regents University London и е стажувала в BBC Аrt and Culture. Има специализация по модерно изкуство в Christie's London и е изучила основите за декоративно изкуство в Sotheby's New York. Работила е за дигитални медии и като дизайнер на концепции за големи издатели на списания, галерии и аукционни къщи и е участва и в благотворителни каузи в UNICEF и Women for Women UK.