Проф. Кантарджиев: Имаме ваксини за България и половина
Секция: Здраве
01 Май 2021 13:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. Кантарджиев: Имаме ваксини за България и половина

/КРОСС/ През този месец двойно, а през следващия може и четворно да се увеличи темпът на ваксинацията у нас. Това коментира в ефира на "Денят започва" с Георги Любенов проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, и член на Националния щаб.

Проф. Кантарджиев даде като примери за успешна масова ваксинация Великобритания, където вече нямат смъртни случаи, и Израел, където държавата и икономиката се освободиха.

Ваксините са доказали, че действат, категоричен е проф. Кантарджиев.

Относно отворените "зелени" коридори за ваксинация, той коментира: слава Богу, че времето е хубаво, че има ветрец и при тези условия, когато си навън, рискът от заразяване е много нисък.

В момента имаме ваксини за България и половина, заяви професорът. Никога не сме казвали, че някои ваксини са лоши, но има такива, които не са минали още европейска регулация, допълни той.

В момента за този вирус знаем много повече, отколкото за останалите. Ако преди 20 години беше станала тази пандемия и трябваше след 20 дни да доказваме заразяване... слава Богу, че науката е напреднала, обясни професорът.

Според него, кризата у нас се управлява много добре.