Калоян Паргов: Достойният труд трябва да гарантира достоен живот
Секция: ПОЛИТИКА
01 Май 2021 14:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: Достойният труд трябва да гарантира достоен живот

/КРОСС/ Човешкото достойнство е на първо място в Хартата на основните права на Европейския съюз. Според нея, признаването на достойнството на хората е основата на свободата, справедливостта и мира в света. На днешния 1-ви май ние от Българската социалистическа партия заявяваме, че достойният труд на работещите трябва да гарантира достоен живот. Това каза лидерът на БСП София Калоян Паргов в словото си по време на първомайския митинг- концерт в Борисовата градина, организиран от БСП.

Той посочи, че в началото на третата декада на 21-ви век отново се налага това да се каже, защото в днешна България хората на труда все още не получават достойна отплата за него.

Паргов честити празника на хората на труда, на левия печат и на стожерите на свободното слово.

„COVID-19 промени не само живота в страната, но и в целия свят. През последната година България мина през извънредно положение, а след това и досега е в извънредна епидемиологична ситуация. У нас настъпиха тежки здравни, икономически, а вече и политически катаклизми", изтъкна председателят на Софийската организация на БСП и допълни, че много хора се сблъскаха със заразата и не всички се пребориха с нея, хиляди загубиха работата и поминъка си, а цели сектори са изправени пред опасността дали ще оцелеят.

„Днес е тъжен празник", констатира Калоян Паргов.

„Но ние, социалистите, не губим кураж. Ще отстояваме достойнството на трудещите се. Ще се борим и за промяната в държавата, която да го гарантира", заяви лидерът на столичните социалисти.

„Нищо не е загубено. Много може да бъде спечелено. От нас зависи да сме силни, единни и сплотени. Такива трябва да сме ние - социалистите", убеден е той.

По думите му в днешния ден не трябва да се забравя и за свободата на медиите.

„България вече е на незавидното 112-о място по свобода на словото в света, като тази година отстъпи още една позиция назад", припомни той и каза, че всяко отстъпление от тази свобода е присъда за държавата ни.

Според него е факт, че през последните години у нас съотношението „качество - тираж" отдавна е нарушено. Нещо повече - жълтата преса е толерирана за сметка на качествената и обективна журналистика.

„Вестник „Дума" продължава да държи фронта. И тук е място да благодарим на екипа и задочно на основателя на вестника Стефан Продев", призова в заключение Калоян Паргов.