Благовест Кирилов: Бъдещето на Европа е в левите ценности
Секция: ПОЛИТИКА
01 Май 2021 16:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Благовест Кирилов: Бъдещето на Европа е в левите ценности

/КРОСС/„Айзенхауер е казал: „Само глупак може да премахне правото на избор на трудещите". В България все още експлоатацията на труда е често срещано явление. Работещите бедни у нас са 400 хиляди души. 270 хиляди от тях са хора до 50 години, които трябва да отглеждат деца. Това е официалната статистика. Зад тази статистика обаче стоят съдби и животи. Това каза народният представител от „БСП за България" Благовест Кирилов по време на митинг-концерта, който БСП организира по случай 1 май.

„Денят на труда у нас не е само празник. Той е напомняне, че борбата тук трябва да продължи, защото българите заслужават достоен труд и достоен живот", каза младият социалист.

Според него 1-ви май идва да ни напомни, че социалните идеи не са просто лозунги. Лявата идея е нещо, от което държавата ни има нужда. „Бъдещето на Европа е в левите ценности", убеден е Кирилов.

„Десните партии цинично се опитват да приемат политики, които са в интерес на мнозинството. Те ползват откровено леви идеи, за да увеличат подкрепата си сред електората. Но вярват ли в тях? Ще ги изпълнят ли? Не!", категоричен е народният представител.

По думите му не бива да позволим десните и популистите да изземат левите идеи, защото ще продължим да виждаме още от същото. Той посочи, че днес виждаме един модел на смъртоносна комбинация от строги икономии, псевдо-свободна търговия, несигурен и лошо платен труд, съставляващи ДНК на разбирането за съвременния неолиберален капитализъм у нас.

„Време е да спрем това", заяви Благовест Кирилов.

Той счита, че достойният и честен труд на всеки българин е най-лесният и устойчив начин да изградим здрава, силна и просперираща държава.

„Когато всеки има гарантирано право на труд, местните феодали ще загубят своята сила. Когато заплатите стигат, продаването на гласове ще остане в историята. Когато се формира реална средна класа, възможността на хора като сегашната авторитарна власт да мачка и унижава ще отиде в историята", убеден е Кирилов и допълни, че точно зад тези идеи застава БСП - правото на достоен труд и достойни доходи, силната и стабилна държава.

„Бъдещето за България, ЕС и света е с лява перспектива, която свързва програма за социална справедливост с развитие на зелена и силна икономика. Искаме да живеем в държава, която пази своите трудещи се. Искаме да живеем в държава, която дава възможност на малкия бизнес да работи, а не му пречи. Искаме да живеем в държава, в която, ако попаднем в труден момент, ще ни помогне, а няма да ни спъне. Нека заедно постигнем това за България", призова Благовест Кирилов