Сестри Стоеви са на полуфинал на европейското по бадминтон
Секция: СПОРТ
01 Май 2021 17:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сестри Стоеви са на полуфинал на европейското по бадминтон

/КРОСС/ Габриела и Стефани Стоеви са на полуфинал при двойките на Европейското първенство по бадминтон, което се провежда в Киев. Българките продължават защитата на титлата си от 2018-а след успех над Амалия Магелунд и Фрея Равн от Дания.

Поставените под номер едно в схемата на турнира Стоеви се наложиха с 21-12 и 21-17 за 40 минути игра срещу тандема Магелунд - Равн. В спор за място на финала те ще се изправят срещу други представителки на Дания - Майкел Фруергаард и Сара Тигесен.

Българките стигнаха до тази фаза без загубен сет. Габриела и Стефани са европейски шампионки от първенството на стария континент в Испания през 2018-а, като след двубоя сестрите признаха, че ролята на фаворити за златните медали в Киев, оказава влияние върху играта им.

"Ние сме на върха в схемата на турнира. Всички очи са вперени в нас. Дори никой друг да не ни поставяше под напрежение, го правим ние самите, тъй като просто не искаме да загуби. Бяхме много нервни преди мача и в началото на първия сет, защото това бе 1/4 финал и знаехме, че трябва да го спечелим. След това започнахме да си говорим помежду си и се успокоихме. Те промениха тактиката във втория сет, но се справихме и с това", заяви Стефани.