Започва "Порталът" - новият български сериал на БНТ
Секция: КУЛТУРА
02 Май 2021 10:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва "Порталът" - новият български сериал на БНТ

/КРОСС/ Тази вечер в 21 ч в ефира на БНТ1 е премиерата на новия български сериал "Порталът". Пътуване във времето, с интригуващи истории и герои са подготвили режисьорът Илиян Джевелеков и звезден актьорски и сценарен екип.

Повече подробности за "Порталът" издадоха част от актьорите в звездния каст, които бяха гости в "Денят започва" с Георги Любенов.

Този филм, защото за мен това е филм, беше създаден с толкова много любов, че се чувствах малко тъжна, когато приключиха снимките. Филмът има всички компоненти, за да бъде успешен - добър сценарий, добър режисьор, прекрасни актьори, сподели Стефка Янорова, която влиза в ролята на ядрен физик.

Филмът вълнува, аз съм с вътрешно око и не мога да давам оценки, но според мен има знак, че ще вълнува хората. Сюжетът е много интересен, сподели Велислав Павлов, на когото е поверена главната роля в "Порталът".

Зрителите вече разбраха, че във филма се разследва смъртта на моята героиня, така че има трилър, има криминална нишка, има и любов, както и фантастика. Филмът дава много интересен поглед на зрителите, разказа Стефания Кочева.

Премиерният епизод започва точно в 21 ч, но от 20:30 ч БНТ е подготвила специално студио за зрителите, в което може да научите любопитни истории от снимачната площадка.

Ще разберете как се преобразява София в социалистически град и каква е истинската история на зазидания балкон в Софийския университет, който се оказва портал на времето.

Водещ на специалното студио е Юрий Дачев. Гостуват режисьорът и съсценарист на „ПОРТАЛЪТ" Илиян Джевелеков, главният сценарист Матей Константинов и актьорите в четирите основни роли: Велислав Павлов и Александър Кънев, Джулия Бочева и Стефания Кочева.

През "портала" в студиото преминава и Мария Илиева, която се превъплъщава в ролята на Йорданка Христова.