Френската жандармерия разпръсна технопарти с над 400 души
Секция: СВЯТ
03 Май 2021 08:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Френската жандармерия разпръсна технопарти с над 400 души

/КРОСС/ Френската жандармерия разпръсна вчера технопарти, организирано в нарушение на ограничителните мерки заради коронавируса с участието на над 400 души близо до централния град Дижон, предаде Франс прес. Това стана ден след намесата на силите на реда по време на друго незаконно събиране в западната област Бретан с участието на 500 души.

Технопартито се състояло в изоставен хангар в малкото селище Куше, на десетина километра от Дижон. Празненството било прекъснато през нощта след намесата на жандармерията, съобщи местната префектура.

Властите били информирани за незаконното събиране около 20 часа вечерта. В акцията участвали 140 жандармеристи и полицаи, както и хеликоптер на жандармерията, който наблюдавал околностите. Така било предотвратено присъединяването към партито на още 100-150 младежи, тъй като повечето от тях се върнали обратно като видели служителите на реда.

Други се опитали да влязат в хангара, но били отблъснати с "умерена употреба на сълзотворен газ", посочи същият източник.

Музиката била спряна към 2 часа през нощта и мястото постепенно било опразнено. Двама души били арестувани, сред които е предполагаемият организатор на незаконното събиране. Силите на реда са издали фишове за глоби на 205 души за неспазване на вечерния час.

В Париж снощи е бил предотвратен опит за събиране на рейв парти в квартал Берси. Трима са арестувани, сред които организаторката, а 34 души са глобени.