Марияна Николова: СПА курортите са пълни, хората съчетават различни форми на туризъм
Секция: Туризъм
03 Май 2021 12:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Марияна Николова: СПА курортите са пълни, хората съчетават различни форми на туризъм

/КРОСС/ СПА курортите са пълни, хората съчетават различни форми на туризъм, като спа, балнео и уелнес, поклоннически, еко, селски и преходи. Това установи вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова по време на посещението си във Велинград и района.

Тя посочи още, че гостите са основно българи, избрали почивните дни по време на празниците за посещение и пътувания във вътрешността на страната. Според нея хубавото време и поредицата от почивни дни ще допринесат за добро начало на летния сезон, който стартира на 1 май.

Министър Николова припомни, че все още туризма работи в условия на епидемична обстановка и е важно да се спазват единните правила и указания, които Министерството на туризма и здравните власти разработиха, за да гарантират безопасността на туристите. Тя призова и посетителите да спазват здравните препоръки и мерки, за да бъде престоят им пълноценен и спокоен.

"Полагаме максимални усилия, за да подпомогнем дейността на бизнеса и туристите да са спокойни за своето здраве по време на посещенията си", коментира вицепремиерът. И бе категорична, че ще продължи стриктният контрол за спазване на всички указания в местата за настаняване, изхранване и на морските плажове.