Днес се очаква засилен трафик в страната
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Май 2021 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Днес се очаква засилен трафик в страната

/КРОСС/ Засилен трафик се очаква днес - последният от поредицата почивни дни. Най-натоварено ще е по магистрала „Тракия", като от Пътната агенция съобщават, че за улеснение на трафика от днес до 9-и май в района на 159-и км на магистралата ще има две ленти в посока София и една към Бургас.

Данните на Агенция „Пътна инфраструктура" сочат, че в четвъртък и петък столицата са напуснали 500 000 автомобила. Близо половината от тях през магистрала „Тракия".

„Пътуването по републиканските пътища не е война. Нека с действията си не го превръщаме в това", призова инж. Иван Досев от АПИ.

Относно ремонтите той обясни, че с тях пътищата стават по-безопасни и сигурни, затова било необходимо да бъдат извършени и при подходящи метеорологични условия.

Лъчезар Близнаков от Пътна полиция обясни, че са предприети мерки, с които да се предотврати образуването на задръствания. Сред най-проблемните места, по думите на Близнаков, ще е обходът на магистрала „Тракия" при Стара Загора. Там, при нужда, движението ще се отклонява към Димитровград и ще се регулира постоянно.

От 28-и април до 3-и май той обобщи, че по пътищата на страната са загинали 11 души.

От Агенция „Пътна инфраструктура" очакват днес засилен трафик заради предстоящия работен ден утре. По-интензивно движение обаче се очаква на 9-и май.