Борисов: Трябва да ваксинирате по 30 хиляди на ден
Секция: Интервюта
04 Май 2021 13:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Трябва да ваксинирате по 30 хиляди на ден

/КРОСС/ "Близо 300 хиляди ваксини пристигнаха, трябва да ваксинирате по 30 хиляди на ден, на макс трябва да се мобилизира системата", заяви Бойко Борисов.

По думите му с това приключва целият този ваксинационен план.

"Затова дойдох тук, защото това ми струва много бели коси", допълни Борисов.

"Исках да чуя интервюта с Антоанета Стефанова по много теми как би действала. Ние се отнасяме отговорно до последната минута, докато не ни освободят. Всички знаят, че се отива на избори, а парламентът продължава да приема разни работи", коментира премиерът в оставка.

"Аз съм за разбирателство. Защото това е нахалство, да приемат закони, а да не съставят правителство, това е безотговорност", коментира Борисов.

"В началото на другата седмица, от 10 май, трябва да се направи анализ за бройката необходими ваксини по различните фази, "зелените коридори" могат да бъдат удължени", подчерта здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

По думите му тези ваксини, които днес пристигнаха, ще отпътуват по различните РЗИ в страната.

"Важно е да наситим всички лекари с достатъчно ваксини. Водят се информационни кампании срещу ваксината на "Астра Зенека", каза още проф. Костадин Ангелов и подчерта още веднъж нейната безопасност.

Според него максимум 15% от ваксинираните лица са ваксинирани с "Астра Зенека".

"Имам опасения, че ще останат количества в страната, болничната ни система ще се съвзема много дълго време след COVID-19, България не усети как мина третата вълна", каза още проф. Костадин Ангелов.

От Гранична полиция заявиха, че по време на почивните дни има увеличение на мигрантския натиск, повече от 320 човека са опитали да влязат в страната ни.