Вижте общото между Кубрат Пулев, Б.Т.Р., Орлин Горанов и Маргарита Хранова в специално предаване за 6 май по БНТ
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Май 2021 10:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вижте общото между  Кубрат Пулев, Б.Т.Р., Орлин Горанов и Маргарита Хранова   в специално предаване за 6 май по БНТ

29 камери ще ни направят свидетели на бойните способности на българската армия

/КРОСС/ И тази година пандемията лишава София от традиционния мащаб на военния парад по повод 6 май, но празник все пак ще има - пред екрана с Българската национална телевизия. В Денят на българската армия, от 7:00 часа по БНТ 1 ще започне специалното предаване „Денят на храбростта". В петчасовия ефир ще бъдем заедно с водещите Христина Христова и Спас Кьосев. Ще видим как военните маршируват, плават, летят, скачат с парашути, стрелят и т.н. 29 камери на БНТ ще предават на живо от въздуха, по водата и на сушата, ще ни „вкарат в обувките" на българските герои, чрез преките включвания от София, Варна, Благоевград, Русе както и от полигоните в Црънча и Казанлък, от летищата в Граф Игнатиево и Враждебна.

В студиото на предаването „Денят на храбростта" - Христина Христова и Спас Кьосев ще покажат различните лица на храбростта - новите български войници - участници в мисии, лекари под пагон, спасители при бедствия. Зрителите ще разберат кои са личностите под каските, зад униформите и броните, в кабините на машините - танкове, изтребители, кораби. Ще научат кои са първите мъже в Българската армия и с какво всъщност се занимават те.

Ще научим още - как армията промени любимите ни звезди? Кубрат Пулев ще разкаже за храбростта и честта. Защо рокаджиите в униформа - Б.Т.Р. - ни призовават да бъдем войници? Ще разберем повече за оркестъра на армията от Орлин Горанов и Маргарита Хранова. А Гвардейският оркестър ще се включи със специален поздрав за зрителите на БНТ.

На празника на Св. Георги, разбира се, ще говорим и за вярата, фолклора и хумора.

Гледайте „Денят на храбростта" на 6 май от 7:00 до 12:00
с Христина Христова и Спас Кьосев по БНТ 1.