"Демократична България" номинира Цветозар Томов за член на ЦИК
Секция: ПОЛИТИКА
05 Май 2021 13:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Демократична България" номинира Цветозар Томов за член на ЦИК

/КРОСС/ "Демократична България" обяви своите две номинации за бъдещите членове на Централната избирателна комисия. Това са социологът Цветозар Томов и математикът Любомир Георгиев. Информацията за номинациите даде днес пред БНТ депутатът от дясното обединение Иван Димитров. Той заяви, че партията смята двамата са изключително добри експерти, а самият Томов има и опит като член на ЦИК.

Последният е и един от най-популярните критици на действащото в момента правителство в оставка.

Припомняме, че днес президентът РУмен Радев трябва да проведе и консултации с парламентарно представените партии и коалиции за сформирането на новия състав на Централната избирателна комисия. Със свой указ президентът определи правилата за провеждане на публичните консултации и процедурата за назначаване на 15-те членове на комисията.
Първа номинация за новата ЦИК - адвокат Росица Матева от Обществения съвет

Четирима представители в изборния орган ще има ГЕРБ-СДС, по трима "Има такъв народ" и БСП, по двама ДПС и коалицията "Демократична България" и един представител ще бъде излъчен, от най-малката коалиция в парламента "Изправи се! Мутри вън!".

Вчера Изпълнителното бюро на БСП реши да предложи Емил Войнов като зам.-председател, Силвия Стойчева и Цветанка Георгиева. От "Изправи се! Мутри вън!" съобщиха, че предлагат за член на ЦИК Росица Матева, която сега председателства Обществения съвет към комисията.