Борисов: Новите случаи на заразени продължават да падат
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Май 2021 15:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Новите случаи на заразени продължават да падат

/КРОСС/ Броят на случаите на новозаразени падат, а управлението на пандемията е много правилно, заяви на редовното заседание на кабинета премиерът в оставка Бойко Борисов.

Той благодари на министрите си за свършеното в сферите им на компетентност на днешното заседание на кабинета. По думите му в сферата на образованието и отбраната никой не е правил повече от това правителство. Кабинетът е отпуснал допълнителни 240 млн. лева за запазване на заетостта и подкрепа на семействата.

"Както бяхме обещали, с министър Ангелов, с много правилното управляване на пандемията - имаме и данните, можем да ги видим за последното денонощие - България - 367 нови случаи, смъртни 61, Гърция - 1368 - 81 смъртни случаи, Сърбия - 1304 нови случаи. Аз съм убеден, че това, че ние единствени в света не затворихме църквите и манастирите от миналия Великден досега и Господ ни помага, не само фантастичните медицински работници, които имаме, всички лекарства, които се закупиха, огромното количество ваксини, с които ваксинираме, но, както е казано в Библията, без Господа нищо не може да се направи", каза Борисов.