Гърция започна активна рекламна кампания за туризма си
Секция: Туризъм
06 Май 2021 09:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гърция започна активна рекламна кампания за туризма си

/КРОСС/ Активна кампания за туристи води Гърция. Премиерът Мицотакис преговаря с Москва, а министърът на туризма е със същата мисия в Берлин.

В телефонен разговор гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис и руският премиер Михаил Мишустин са обсъдили увеличаването броя на руските туристи в Гърция.

След като Атина признава сертификати за ваксинирани с всички ваксини, включително и с руската, се отваря възможност за свободно влизане в Гърция на повече руски туристи. От кабинета на гръцкия премиер съобщават, че двете страни са обсъдили увеличаване на полетите от Русия към всички гръцки летища, а Атина премахва действащото в момента ограничение за пристигане на седмица на до 4 хиляди руснаци.

По информация на туристическите агенции и собствениците на хотели видимо се увеличават резервациите за руснаци дори до края на месец септември.

В същото време на посещение в Берлин е министърът на туризма Теохарис, който съобщи за гръцките медии, че се водят преговори за увеличаване на туристопотока от Германия.

Официално туристическият сезон започва на 15-ти май, но първите туристически групи вече пристигат на островите.