"Безсмъртният полк" ще отбележи 76-тата годишнина от Победата в над 47 български града
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Май 2021 09:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Безсмъртният полк" ще отбележи 76-тата  годишнина от Победата в над 47 български града

/КРОСС/ „Безсмъртният полк" като гражданска международна акция вече е традиция в България.

Нашите редове пазят Истината за Великата победа над хитлеристките пълчища, прекланят се пред паметта на нашите роднини, които отдадоха живота и силите си за един нов свят - за свят без фашизъм и нацизъм, отбелязват с топлота и радост този грандиозен Ден!

През 2021-ва година също ще отбележим 9-ти май в над 47 български града!

С оглед на продължаващата пандемична обстановка в България и мерките, които се налага да спазваме, ние ще организираме провеждането на „Безсмъртният полк" по начин, който да не застрашава живота и здравето на участниците в него.

Призоваваме участниците във всички форми на провеждане на "Безсмъртния полк" да спазват необходимата дистанция от 1,5 м. един от друг и да носят предпазни маски, за да не разпространяват заразата.

Фондация „Безсмъртният полк" предлага на всички участници в това грандиозно събитие през 2021-та година да отбележат нашия празник онлайн и в социалните мрежи, а там където е възможно - да поднесат цветя и венци пред паметниците на Победата и да се преклонят пред героизма на българските и съветските антифашисти.

Нека всеки българин, който има роднини - участници в Съпротивата срещу фашизма в периода 1923-1945 година, да разпространи техните снимки в своите социални профили и в групите, в които членува.

Всеки, който желае и има тази възможност, може да обработи своите снимки и върху тях да положи символиката на „Безсмъртния полк", която може да бъде свалена от сайта на фондация „Безсмъртния полк" https://bezsmartniatpolk.com или от facebook-групата на полка https://www.facebook.com/groups/bezsmartniatpolk/ .

Нека и тази година ние ще застанем рамо до рамо с нашите героични предшественици, които унищожиха кафявата чума, и ще сведем глави пред тяхната саможертва.