Последната инвестиция в полигона в Црънча е за 7 млн. лв.
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Май 2021 12:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Последната инвестиция в полигона в Црънча е за 7 млн. лв.

/КРОСС/ 80 военнослужещи със 17 вида стрелкововоеръжение, десант от самолет "Спартан" и филтриране по въздушен способ от хеликоптер - това бяха част от демонстрациите, които направиха силите за специални операции на полигона в Црънча.

"През последните няколко години се направиха значителни инвестиции в специалните сили бяха взети решения, които доведоха до създаване на съвместно командване до развитие в качествено и количествено съотношение на нашите формирования", каза командирът на съвместното командване на специалните операции ген.-майор Явор Матеев.

Последната инвестиция в полигона в Црънча е за 7 млн. лева.

"Ние от специалните сили искрено се надяваме и в следващият план, така наречения план 20/26 това, което беше започнато, желанието, които поставихме за развитието на специалните сили за модернизационните проекти да продължи", каза Явор Матеев.

Редник Цонев е на 34 години. В момента се обучава в така наречения новобрански модул. След като е пробвал различни професии, решава, да постъпи в Специалните сили.

"За мен лично на първо място е предизвикателство. Нещо, което аз цял живот съм преследвал. И второто е чувството за дълг към родината, което мисля, че през последните години е позагубено за хората - аз го намирам за себе си по този начин", каза редник Цонев.

Крайната цел на съвместното командване на специалните сили е да се постигне възможност за провеждане на операции в целия спектър - по суша, въздух и вода.