За пристигащите от България в Германия остават отрицателен PCR, електронна регистрация и карантина
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Май 2021 13:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
За пристигащите от България в Германия остават отрицателен PCR, електронна регистрация и карантина

/КРОСС/ Изискването за предоставяне на отрицателен PCR тест при пристигане от България в Германия продължава да бъде в сила до 12 май 2021 г. включително, въпреки че от 2 май 2021 г. Германия намали нивото на риск по отношение на България от държава с висока честота на заразяване на рискова държава, съобщиха от МВнР.

По информация на посолството ни в Берлин до 12 май включително продължава да важи сегашният режим за влизане в Германия. Освен предоставянето на отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 48 часа, е необходима регистрация в електронната система - www.einreiseanmeldung.de. Задължителна е и 10-дневна карантина, като в зависимост от режима на отделните федерални провинции са възможни различни специфики.

До 12 май 2021 г. като цяло е валидно изискването пътуващите с въздушен транспорт към Германия задължително да представят негативен тест преди качване в самолета.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Берлин на телефон:​+49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15 и

e-mail: Consulate.Munchen@mfa.bg