140-годишнина чества Висшето военноморско училище във Варна
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Май 2021 13:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
140-годишнина чества Висшето военноморско училище във Варна

/КРОСС/ Денят на храбростта и празник на Българската армия беше тържествено отбелязан и във Варна. Много жители и гости на града бяха на Морската гара, за да наблюдават демонстрациите на командосите от морския специален разузнавателен отряд и на пилотите от авиобаза "Чайка". Днес 140-та си годишнина отбелязва и Висшето военноморско училище във Варна.

Съчетаването на теория и практика и защитата на морския начин на живот правят това училище морската академия на България, чийто дипломи са признати по цял свят.

"През тази година основните предизвикателства са свързани с това в рамките на наличните ресурси да подготвим формированията за изпълнение на пълния спектър от задачи по трите мисии на въоръжените сили, да участваме активно в учения и мисии и операции в международен план с нашите партньори от НАТО, да участваме в международни учения, които са доста през тази година както двустранни, така и по линия на НАТО. Участия както с кораби, така и с брегови формирования, така и с офицери", каза заместник командирът на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев.