Самолети и вертолети летяха над "Граф Игнатиево"
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Май 2021 14:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Самолети и вертолети летяха над "Граф Игнатиево"

/КРОСС/ Подготовката на самолетите в авиобазата „Граф Игнатиево" започна от рано сутринта, заредени бяха с гориво и очакваха инспекцията на пилотите и техниците.

МиГ-29, L-39 Albatros и Су-25 се показаха за първи път след тяхната модернизация.

„Задачите, които се демонстрират, са рутинни, това е нашето ежедневие, част от план-графика за 2021 г. - нещо стандартно за изтребително и щурмова авиация. Това са част от способностите, които ние поддържаме, за да гарантираме въздушния суверенитет на България", обясни ген. Николай Русев - командир на авиобаза „Граф Игнатиево".

Започваме да готвим базата за приемане на F-16, до пристигането на самолетите през 2023 г. със сигурност ще сме готови. Хубаво е да гледаме устремено в бъдещето, но нека не забравяме за настоящето и да се грижим за техниката, която имаме и която може да бъде експлоатирана до края на жизнения си цикъл. Това призова бригаден генерал Николай Русев.

„МиГ-29 е задължително да продължи да изпълнява своите задачи до края на жизнения цикъл на самолета - 2029 г.-2030 г. Недопустимо е да постъпим с него като с другите изтребители като МиГ-23 и самолета Су-22", подчерта ген. Русев.