"Пфайзер" и "БионТех" даряват ваксини срещу коронавирус за Олимпийските игри в Токио
Секция: СПОРТ
06 Май 2021 15:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 "Пфайзер" и "БионТех" даряват ваксини срещу коронавирус за Олимпийските игри в Токио

/КРОСС/ Компаниите "Пфайзер" и "БионТех" обявиха в четвъртък, че са подписали договор с Международния олимпийски комитет (МОК) за даряване на тяхната коронавирусна ваксина за подпомагане на имунизирането на спортисти и придружаващите ги делегации в Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио, които трябва да се проведат по-късно това лято.

Съгласно постигнатата сделка Националните олимпийски комитети ще си сътрудничат с "Пфайзер" и "БионТех" "за да разберат и да работят за подпомагане справянето с местната нужда от дози ваксини за участие на националните делегации в игрите", като компаниите ще започнат да доставят ваксинационни дози на олимпийските делегати в края на май.

Президентът на МОК Томас Бах коментира сделката, заявявайки, че "това дарение на ваксини е още един инструмент в нашия набор от мерки, които да помогнат да се проведат Олимпийските и Параолимпийските игри Токио 2020 по безопасен и сигурен начин за всички участници и да се покаже солидарност с нашите любезни японски домакини".

Главният изпълнителен директор на "Пфайзер" Алберт Бурла също така отбеляза, че "компанията се гордее, че играе роля в предоставянето на ваксини на спортисти и национални олимпийски делегации".