Румен Драганов: Не са анулирани полетите от Русия за България
Секция: Туризъм
07 Май 2021 10:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Драганов: Не са анулирани полетите от Русия за България

/КРОСС/ Румен Драганов, председател на Института по анализи и оценки в туризма заяви в "Денят започва", че не са анулирани полетите от Русия за България.

"Ние нямаме промяна в нагласите за нашите очаквания по отношение на руския пазар. В същото време не сме изненадани от това, че през май месец се анулират полети, които са предварително заявени. Във всяка от предходните години всеки един, който работи в туризма, си знае какво представлява май месец", каза Драганов.

Той допълни, че летният туристически сезон започва на 22 юни и приключва на 22 септември. "Основно очакваме от руския пазар утрояване на туристите, тъй като миналата година бяха твърде малко - под 50 000. В предходни години, преди пандемията, бяхме достигнали до 480-490 хиляди", обясни Драганов.

По думите му в туристическия бизнес туроператорите губят най-много от самия чартърен полет. "Резервациите са в пълна сила. Такъв огромен интерес към пътувания не е имало в предходни години. Говорим за европейските страни. Основният интерес на България са европейските страни. Нашите основни пазари в Европа са Германия, Полша, Бенелюкс, Австрия, Франция", поясни Румен Драганов.