Том Джоунс е най-възрастният мъж, оглавил класацията за албуми във Великобритания
Секция: Шоубизнес
07 Май 2021 13:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Том Джоунс е най-възрастният мъж, оглавил класацията за албуми във Великобритания

/КРОСС/ На 80-годишна възраст Tom Jones се превърна в най-възрастния мъж, оглавил престижната класация за албуми във Великобритания с новия си студиен проект Surrounded By Time.

Почетното място му бе отредено 56 години след първия му албум и дебют в класацията - Along Came Jones (1965).

До момента най-възрастният артист на върха на класацията беше покойната Vera Lynn на 92 години с великата й хит колекция от 2009, но Jones е първият артист, който постига такъв успех с нов албум. Той е и първият Уелски изпълнител под #1 за последното десетилетие след Marina & the Diamonds през 2012.

Jones споделя: "Това постижение е огромно, просто невероятно. Горд съм с всеки, който ми помогна за създаването на албума. Работих с уникален екип и резултатът е невероятен. Прекрасно е, че публиката ми е позволявала да се изразявам музикално във всеки един момент от живота си и винаги ме е подкрепяла. Благодарен съм завинаги."

Албумът Surrounded By Time представя Tom Jones в една по-експериментална светлина. Съпродуценти на проекта са Ethan Johns и Mark Woodward и той бележи ново пространсто със звуков пейзаж с устойчиво музикално майсторство и вокален талант, които пресъздават палитра от песни с огромна важност за артиста и повлияли дългата му, непредсказуема, но безспорно впечатляваща кариера. Част от песните в албума са написани от велики имена в света на музиката като by Bob Dylan, Cat Stevens/Yusuf Islam, Terry Callier, Michel Legrand.