Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) отпуска заем за развитието на офшорни газови дейности в Румъния
Секция: ИКОНОМИКА
07 Май 2021 14:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) отпуска заем за развитието на офшорни газови дейности в Румъния

/КРОСС/ Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) отпусна заем в размер на 15 милиона евро за газовия проект Midia (Midia Gas Development Project - MGD) с цел разработване на газовите находища Ана и Дойна на румънския бряг. Заемът се предоставя на три румънски компании, а именно Black Sea Oil & Gas S.A., Petro Ventures Resources S.R.L и Gas Plus Dacia S.R.L.

Финансирането от ЧБТР за проекта MGD е част от съществуващ финансов пакет, включващ международни и местни банки, включително Европейската банка за възстановяване и развитие, Credit Agricole, Societe Generale, Banca Comerciala Romana, Raiffeisen Bank International и BRD Group Societe Generale.

Като първото съоръжение за производство на газ в черноморските води на Румъния след 1989 г., проектът ще диверсифицира източниците на доставка на газ в страната.

„Радваме се, че участваме в този проект, който помага на Румъния да използва своите офшорни резерви, за да популяризира по-екологични решения и да подобри своята конкурентна физическа инфраструктура. Надяваме се, че нашият заем ще създаде бизнес възможности за местните предприемачи и ще осигури дългосрочен поток от приходи за страната.", каза Дмитрий Панкин, президент на ЧБТР.