Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
09 Май 2021 07:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 8.30 часа пред Паметника на незнайния войн държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще поднесат цветя по случай отбелязването на 76 години от победата над нацизма.

***
София.
От 10.00 часа държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъстват на церемонията по издигането на знамето на Европейския съюз пред президентската институция по повод Деня на Европа.

***
София.
От 9.00 часа пред Паметника на Незнайния воин лидерът на БСП - София Калоян Паргов, членове на Изпълнителното бюро, на Градския съвет и на районните организации на партията в столицата, общински съветници и народни представители, избрани от София, ще се поклонят и ще положат цветя по случай Деня на победата.

***
София.
От 9.30 часа на Паметника на Незнайния воин лидерът на БСП - София Калоян Паргов, членове на Изпълнителното бюро и на Градския съвет ще се включат в шествие на „Безсмъртния полк" по случай 76 години от края на Втората световна война и победата над хитлерофашизма.

***
София.
В 10.00 часа лидерът на БСП - София Калоян Паргов, членове на Изпълнителното бюро и на Градския съвет ще се поклонят и ще поднесат венци и цветя на Паметника на Съветската армия.

***
София.
От 8.10 часа на паркинга пред "Църна маца" представител на "Пътна полиция" - ГДНП ще даде информация, свързана с очаквания засилен трафик през деня по пътищата на страната.

***
София.
В 11.00 часа на Паметник-костницата на загиналите в Отечествената война в кв. „Лозенец" и на Паметника в чест на загиналите за Родината във Втората световна война в парк „Заимов" ще бъде отдадена почит към загиналите воини по случай 76 години от края на Втората световна война и победата над хитлерофашизма.

***
София.
От 17.00 часа в Борисовата градина ще се състои концерт на Софийския духов оркестър по повод Деня на Европа.

***
Априлци.
От 9.00 часа в Новоселския манастир „Св. Троица" ще бъде отслужена св. Златоустова Литургия.

***
Асеновград.
От 9.00 часа в църквата „Свети Николай - Чудотворец" ще бъде отслужена Архиерейска света Литургия.

***
Асеновград.
От 10.00 часа в двора на Военното поделение ще се проведе ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите в Отечествената война по повод Деня на Победата над хитлерофашизма и Деня на Европа

***
Благоевград.
От 11.00 часа на пл. „Георги Измирлиев" ще се проведе ритуал по полагане на цветя по повод Деня на Европа и Ден на победата над нацизма.

***
Благоевград.
От 11.30 часа на пл. „Македония" и във фоайето на Народно Читалище „Н. Вапцаров-1866" ще бъде открита изложба и ще се състои концерт на читалищните художествени състави с участието на Европейски информационен център „Европа директно".

***
Бургас.
От 19.00 часа в залата на Бургаската опера ще се състои концертът „Песните на Европа".

***
Варна.
От 9.30 часа от площад „Независимост" ще потегли маратон „Варна".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов" ще бъде представена постановката „Не се гаси туй, що не гасне" в рамките на XV Фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкия принц".

***
Велико Търново.
От 11.10 часа в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов" ще бъде представена постановката „Играем Чехов" в рамките на XV Фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкия принц".

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов" ще бъде представена постановката „Професията" в рамките на XV Фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкия принц".

***
Велико Търново.
От 14.20 часа в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов" ще бъде представена постановката „Кралят елен" в рамките на XV Фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкия принц".

***
Велико Търново.
От 16.20 часа в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов" ще бъде представена постановката „Индже" в рамките на XV Фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкия принц".

***
Велико Търново.
От 17.45 часа в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов" ще бъде представена постановката „Епопея" в рамките на XV Фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкия принц".

***
Велико Търново.
От 19.30 часа в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов" ще се състои церемония по закриване на XV Фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкия принц" и награждаване на участниците.

***
Велинград.
От 10.00 часа в МБАЛ „Здраве" ще действа зелен коридор за ваксинация срещу COVID-19.

***
Добрич.
От 9.45 часа от центъра на града ще потегли шествие на „Безсмъртният полк" до Паметника на загиналите в заключителния етап на Втората световна война и Паметника на Съветската армия по повод 76 години от края на Втората световна война и Деня на Европа.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Градски парк „Свети Георги" ще се проведе събитие под надслов „Караул на паметта" по повод 76 години от края на Втората световна война и Деня на Европа.

***
Добрич.
От 10.30 часа на Паметника на Съветската армия ще се състои общоградско поклонение и полагане на венци и цветя на Паметника на загиналите добруджанци в заключителния етап на Втората световна война и на Паметника на Съветската армия.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще бъде представена постановката за деца „Таласъмът Тропалан".

***
Казанлък.
От 9.00 часа в манастира „Въведение Богородично" ще бъде отслужена Божествена св. Литургия.

***
Пазарджик.
От 10.00 часа в МБАЛ „Хигия" и МБАЛ - Пазарджик ще действат зелени коридори за ваксинация срещу COVID-19.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Стария град ще се проведе вторият ден от събитието Дефиле „Вино и гурме".

***
Своге.
От 10.00 часа в манастира „Седемте престола" ще бъде отслужена Архиерейска света Литургия.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Кукления театър ще бъде представена постановката за деца „Червената шапчица".

***
Шумен.
От 9.30 часа на бул. „Славянски" ще се проведе ученическа лекоатлетическа щафета „Европа".

***
Шумен.
От 10.30 часа на площад „Кристал" ще се проведе награждаване на победителите от щафета „Европа".

***
Шумен.
От 11.00 часа пред Паметника на загиналите във войните шуменци на пл. „Кристал" ще се състои военен ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод Деня на Европа и 76 години от победата над хитлерофашизма.

***
Шумен.
От 20.00 часа на откритата сцена в парк „Студентски" ще се състои празничен концерт по повод Деня на Европа под надслов „Нощ на европейската и световната музика".

***
Ямбол.
От 9.45 часа на Паметника на Георги Дражев и загиналите през войните ще се състои програма с участието на Духовия оркестър при Народно читалище „Съгласие-1862" по повод Деня на Европа и Деня на победата.

***
Ямбол.
От 10.00 часа на Паметника на Георги Дражев и загиналите през войните ще се проведе поднасяне на венци и цветя по повод Деня на Европа и Деня на победата.

***
Ямбол.
От 11.00 часа в Културно-информационен център „Безистен" ще се проведе празничното матине на Камерен оркестър „Дианополис" с участието на гост-диригент Григор Паликаров и гост-музикант Цвета Паликарова (флейта).

***
Ямбол.
От 13.00 часа в Музея на бойната слава ще се състои концерт на Вокална група за руски песни „Пятница 13".