Засилен трафик на АМ "Тракия"
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Май 2021 14:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Засилен трафик на АМ "Тракия"

/КРОСС/ Засилен е трафикът по автомагистрала "Тракия". Заради ремонт е ограничено движението в участъка между пътните възли "Чирпан - Изток" и "Стара Загора" За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут.

През село Ракитница преминава трафикът от магистрала "Тракия". Движението е натоварено и в двете посоки. Припомняме, че в началото на Великденските празници от около 500 000 автомобила, напуснали столицата, 225 000 са преминали през "Тракия" и част от тях през село Ракитница.

Хората тук разказаха, че са затруднени, защото не могат да преминат, не могат и да се включат с автомобилите си в движението. Това, което им прави впечатление е, че има много недобросъвестни шофьори, които предприемат рискови изпреварвания с висока скорост.

Очаква се в следобедните часове трафикът да се увеличи още повече, тъй като много от хората сляха почивните си дни и днес се прибират към София. От АПИ съветват шофьорите да карат внимателно, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат изпреварване в аварийните ленти на магистралата. За по-спокойно движение те могат да използват и обходни маршрути. Един от тях е подбалканският път София - Бургас.