Предстоящи събития на 10 май
Секция: Предстоящи събития
10 Май 2021 07:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 10 май

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа 19-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Владимир Василев, Владимир Денчев и още 13 души, обвинени за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Борислав Димитров, Атанас Атанасов и още 7 души, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Емил Николов, Ивайло Николов и Гергана Кръстева, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Антон Антонов, Румен Славчев и още 7 души, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Божидар Кузманов, Иван Терзийски и още 8 души, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа 20-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Никола Георгиев, Първан Славчев, Манчо Ковачев и Неда Бенова, обвинени за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 ч. на път I-8, отбивката за Хераково (паркинга пред Мотел Route 80) ще се състои брифинг на представител на "Пътна полиция", ГДНП.

***
София.
От 11.00 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Александър Крихтин по молба за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 11.00 часа в Софийската опера и балет ще се проведе пресконференция по повод премиерата на балета „Танго".

***
София.
От 13.30 часа 22-ри състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван Иванов, Мохамад Еуида и още 6 души, обвинени за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 20-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ангел Гошев, Георги Гошев и още трима души, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Тодор Тодоров, Евгения Мутавчиева и още 4 души, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Миню Стайков, Марио Кръстев и още 12 души, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
Балчик.
От 10.00 часа в заседателната зала в сградата на Община Балчик ще се проведе публично обсъждане на предложението за въвеждане на „Синя зона" за паркиране в града.

***
Горна Оряховица.
От 11.00 часа пред НЧ "Братя Грънчарови-2002" ще се проведе официална церемония „Първа копка" за ефективния старт на проекта за обновяване и модернизация на НЧ „Братя Грънчарови-2002".

***
Добрич.
От 10.00 часа във фейсбук страницата на Младежкия център ще се проведе инициативата „#Сover" , представяща кавър версии на поп хитове, изпълнени от участници на Студио за поп-рок певци „Сарандев".

***
Добрич.
От 18.30 часа в Концертна зала „Добрич" ще се състои концерт на клавирно дуо Цанова - Македонски в рамките на Седмицата на камерната музика.

***
Ловеч.
От 10.00 часа в Природо-математическата гимназия ще бъде открита изложба по повод 50-ата годишнина на учебното заведение.

***
Ловеч.
От 11.00 часа във фоайето на Природо-математическата гимназия ще бъде представена театрална постановка по повод 50-ата годишнина на учебното заведение.

***
Ловеч.
От 11.30 часа пред Драматичния театър ще бъде експонирана на изложба „Мой люляков Ловеч".

***
Ловеч.
От 17.30 часа в ХГ „Проф. Теофан Сокеров" ще бъде представена колекцията „Жената".

***
Ловеч.
От 19.00 часа на сцената на Ловешката средновековна крепост ще се състои концерт на струнен квартет „Дестини".

***
Пловдив.
От 9.30 часа Окръжният съд ще гледа делото срещу мъж, обвинен за палеж.

***
Пловдив.
От 9.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се гледа делото срещу мъж, осъден за укриване на данъци за над 458 000 лв.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се гледа делото срещу мъж, осъден за убийство.

***
Пловдив.
От 16.00 часа в двора на Постоянна експозиция „Мексиканско изкуство" ще бъде открита изложба на СУ „Черноризец Храбър" по повод предстоящия 24 май.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Дружество на писателите ще се състои третото четене по проекта „Писателите и Пловдив".

***
Пловдив.
От 18.00 часа в изложбеното пространство на Изкуствотеката на Народна библиотека „Иван Вазов" ще бъде открита изложбата „История на Пловдивския баскетбол от 1913 до днес".

***
Разград.
От 15.00 часа на пл. „Независимост" ще се проведе 10-та колоездачна обиколка на обновени с евро средства обекти, посветена на „Дни на Европа в Разград".

***
Разград.
От 17.00 часа на паркинга срещу Средношколско общежитие ще се проведе инициативата „Децата на Разград рисуват Европа".

***
Русе.
От 17.00 часа пред Паметника на свободата ще започне информационното турне на Сдружение „Зелени Балкани" по повод Деня на екологичната мрежа Натура 2000.

***
Самоков.
От 11.00 часа пред сградата на Общината ще бъде даден старт на националната скринингова кампания за безплатни очни прегледи „Зрението е всичко! Прегледай се!".

***
Свиленград.
От 11.00 часа в кв. „Простор" ще се проведе официална церемония „Първа копка" по проекта за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в квартала.

***
Шумен.
От 16.30 часа в НЧ „Напредък -1896" ще се състоят представяне на книгите на Анна Данилова и концерт на ВГ „Рябинушка" и приятели.

***
Шумен.
От 17.00 часа в Регионална библиотека „Ст. Чилингиров" ще се състои откриване на външни станции за заемане/връщане на литература за дома.

***
Шумен.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „Ст. Чилингиров" ще бъде открита изложбата „Люти чушки".