Борисов прати Балтов и Ангелов да прегледат Каролев (подробности)
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Май 2021 11:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов прати Балтов и Ангелов да прегледат Каролев (подробности)

Финансистът е карал сам сноуборд, а сигналът за изчезването му е подаден около 16 часа

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов е изпратил спешно здравния министър Костадин Ангелов и шефа на "Пирогов" Асен Балтов в болницата в Разлог, където в момента се намира Владимир Каролев.

Финансистът Владимир Каролев бе открит в безсъзнание снощи в района на Жабешкото езеро в Пирин. Това е станало снощи около 1 ч от двама души от планинските спасители. Каролев вчера е карал сноуборд, бил е на връх Тодорка сутринта към 10 ч. След това, около 14 ч негови приятели му позвънили по телефона, но се оказало, че няма покритие. Снощи започна издирвателна операция, в която са се включили спасители от Банско, съобщава Нова тв. "Теренът е изключително твърд и опасен", заявиха от Планинската спасителна служба.

Няма очевидци на случилото се с Каролев. Икономистът е бил сам в планината, за да кара сноуборд. Предполага се, че се е наранил след падане от около 400 метра на стръмен терен, вероятно при подхлъзване. Спасителите обясняват, че икономистът е бил открит на късмет, защото мястото, на което е бил, е без сигнал.

Състоянието на Каролев се определя като тежко, има тежка черепно-мозъчна травма и много други наранявания, но е реагирал на болка. Той не е бил в съзнание, свален е на ръце от планината и в 4:30 ч. е предаден на Спешна помощ в Разлог. Засега състоянието му не позволява да бъде транспортиран в столична болница.

„Можеше да бъде използван хеликоптер. В България обаче няма такова чудо и нещата ще се случват девет дни с камили", категоричен е Методи Баневски от ПСС. От Планинската спасителна служба обясняват, че в момента планината е много опасна.

По-рано вчера Каролев се е включил на живо в профила си във Facebook. "Честит ден на Европа българи. И поне днес не се карайте кой еврофил и кой русофил. Преди всичко сме българи! Поздрави от връх Тодорка. Рано пиле, рано пее", пише Каролев в социалната мрежа.