Иван Гарелов: Слави Трифонов няма да се занимава с изпълнителна власт
Секция: Интервюта
10 Май 2021 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иван Гарелов: Слави Трифонов няма да се занимава с изпълнителна власт

/КРОСС/ Слави Трифонов няма да е министър-председател и няма да се занимава с изпълнителна власт. Такова мнение изрази журналистът Иван Гарелов в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България".

Според Харалан Александров електоратът на Трифонов очаква той да е катализатор на промяната. Той отговаря на това очакване. Един вид ледоразбивач на революцията, който ще интронизира новото лидерство, смята Александров. В ход е същата операция като с царя. Колкото по-мистично, неясно, загадъчно, толкова по-вълнуващо е и повече фантазии и надежди се инвестират в него, смята Александров. Според него най-интересното е оттук нататък дали „Има такъв народ" ще се разберат с другите протестни партии. Това е интригата на следващия парламент. Те поставиха началото на едно прекрасно приятелство с „Демократична България". Очаквам то да прерасне и да се развие в щастлив брак, каза Александров.

Иван Гарелов е сигурен, че ще има промени в подреждането на партиите след предсрочния вот. Сигурен съм, че ГЕРБ ще падне. Сигурен съм, че Слави Трифонов ще акумулира гласове и може да излезе на първо място. Сигурен съм, че БСП ще загуби част от гласовете. Очаквам напредък на „Демократична България". Очаквам спад на Отровното трио, заяви Гарелов.

ГЕРБ понасят щети и от скандалите в комисията по ревизията, оглавяване от Мая Манолова, смятат още двамата събеседници.

Тече дълга и напоителна процедура по демонизирането на Борисов, смята Александров.

Това беше един много сериозен трус за ГЕРБ, смята Гарелов.