Жестоко убийство: Откриха тялото на жена с 27 прободни рани след грабеж в дома й
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Май 2021 13:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жестоко убийство: Откриха тялото на жена с 27 прободни рани след грабеж в дома й

/КРОСС/ Окръжна прокуратура - Силистра задържа за срок до 72 часа 19-годишния Ф.Р. от с. Скала. Той е привлечен към наказателна отговорност за грабеж с убийство - престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2, пр. 1 във връзка с чл.198 ал.1 от НК.

Тялото на жертвата е намерено на 7 май 2021 година, в помещение на дома й в село Скала.

51-годишната жена имала общо 27 прободно - порезни рани в областта на гърдите, лява ръка и гръб, като е установено, че смъртта й е настъпила вследствие на остра кръвозагуба.

При огледа на местопроизшествието е констатирано, че в спалнята на жената има множество разхвърляни дрехи и вещи, празни дамски чанти и портмоне.

Установени са липси на пари и златни накити. Автомобилът на жената също е отнет, като колата е намерена след пътно произшествие в съседно село.

В резултат на проведените действия по разследване на случая е установено, че извършител на престъплението е Ф.Р. на 19 години от същото село.

Мъжът е открит късно вечерта в с. Поройно. Той направил самопризнания и бил привлечен към наказателна отговорност за извършеното от него тежко умишлено престъпление, за което в закона се предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Днес, 10 май 2021 година, в Окръжен съд - Силистра е внесено искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 19-годишният Ф.Р. Според Прокуратурата съществува реална опасност обвиняемия да се укрие или да извърши друго престъпление, както и възможността да напусне пределите на страната и да възпрепятства разследването.