Изложението "Национални дни на кариерата" започна във Варна
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Май 2021 15:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изложението "Национални дни на кариерата" започна във Варна

/КРОСС/ Изложението "Национални дни на кариерата" започна във Варна= Форумът е възможност за срещи между работодатели и търсещи работа. Заради пандемията едва 10 компании, предлагащи работа и стажантски програми, участват в изложението.

Даниел Петров следва "Бизнес мениджмънт" в Англия. Иска да учи и да работи едновременно. До момента е бил на стаж във Варна, който е прекратен заради пандемията от COVID-19.

"Поради което си търся нова работа по възможност в IT сферата, защото искам да се преспециализирам. Не ми харесва това, което уча. Това, което очаквам да намеря тук, е някакво потенциално работно място, където да докажа себе си", заяви Даниел Петров.

Студентът Дамян Димов участва във форума с надеждата да започне стаж по програмиране, за да повиши професионалната си квалификация.

"След стажа, ако ми хареса компанията, мога да остана, ако и те ме харесат", споделя студентът Дамян Димов.

Фирма, базирана в Силистра, която се занимава с проектиране и произвеждане на машини и технологии за почистване на семена и белене на слънчоглед, също търси млади и талантливи студенти за екипа си. Компанията предлага и обучение в стажантска академия.

"Тези стажове са около две до три седмици. Като в случая при нас предлагаме и опция това време да се удължи до края на лятото. Съответно, ако се харесаме двете страни и след като студентът се дипломира, му даваме възможност за пълен трудов договор при нас", обясни Калоян Радулов.

Форумът се провежда за 19-а поредна година във Варна. Помогнал е на над 47 000 души да намерят работа и да започнат своя професионален път.